De twee goede doelen van
De Langstraat Klassieker

Het project Nieuwe Generatie Brasil is een initiatief om kansarme kinderen een perspectief te geven en wordt “gerund” door een oud-collega van het Willem van Oranje College. Het project bestaat uit een vakschool waar kinderen in de leeftijd van 6 tot 18 jaar worden opgevangen. De kinderen krijgen hier positieve aandacht, kunnen er veilig sporten en spelen en worden geholpen met hun huiswerk. Verder worden er verschillende vakopleidingen aangeboden.

De opbrengst van De Langstraat Klassieker zal vooral worden gebruikt om een sport- en speelplaats rond de Braziliaanse school te realiseren.

Het tweede goede doel is Villa Pardoes.

Villa Pardoes biedt Nederlandse gezinnen met een ernstig, mogelijk levensbedreigend ziek kind tussen de 4 en 12 jaar een onvergetelijke, unieke vakantiebeleving aan. Voor broertjes, zusjes, papa’s, mama’s, opa’s en oma’s die dromen van een onbezorgde week samen. Genieten met elkaar, daar gaat het om in Villa Pardoes. Even alles vergeten en samen mooie herinneringen maken! 

Sprookjesachtig vakantieverblijf, spierpijn van het lachen, vrienden voor het leven, even geen dokter, een weekje onbekommerd genieten, tranen van geluk. Villa Pardoes is heel veel. Vier woorden vatten alles treffend samen: daar vergeet je alles!

Villa Pardoes bestaat uit twaalf ruime vakantiewoningen, aan elkaar geschakeld rondom de Picknickplaats. Het gebouw heeft de vorm van een Slak op een Bloem. Kinderen kunnen er in een veilige en prikkelrijke omgeving spelen. Ouders ontmoeten er lotgenoten. Ze kunnen er hun verhaal vertellen en ervaringen delen, soms tot laat in de avond. In Villa Pardoes worden avonturen samen beleefd. Met familie en vrienden. Ridders, barbie en de sprookjes van 1001 nacht komen er tot leven. Villa Pardoes is voor een weekje het warme nest waar je thuiskomt na een dag vol leuke activiteiten.