De goede doelen van
De Langstraat Klassieker

Het project Nieuwe Generatie Brasil is een initiatief om kansarme kinderen een perspectief te geven en wordt “gerund” door een oud-collega van het Willem van Oranje College. Het project bestaat uit een vakschool waar kinderen in de leeftijd van 6 tot 18 jaar worden opgevangen. De kinderen krijgen hier positieve aandacht, kunnen er veilig sporten en spelen en worden geholpen met hun huiswerk. Verder worden er verschillende vakopleidingen aangeboden.

De opbrengst van De Langstraat Klassieker zal vooral worden gebruikt om een sport- en speelplaats rond de Braziliaanse school te realiseren.

 

Het tweede goede doel is het inloophuis Toon in Waalwijk.
Inloophuis TOON is een ontmoetingsplek voor iedereen, ongeacht leeftijd, die direct of indirect met kanker te maken heeft of heeft gehad. Persoonlijke aandacht, een luisterend oor, betrokkenheid van gastvrouwen en gastheren, rust en warmte vind je in dit huis. ‘Bij TOON kun je helemaal jezelf zijn’, aldus een bezoeker. 

Van maandag tot en met vrijdag kun je er binnenkomen om je verhaal te vertellen, thee of koffie te drinken of deel te nemen aan een activiteit. Je kunt er praten over het leven met kanker en het leren omgaan met de gevolgen van de ziekte en behandeling. 

Je treft er lotgenoten die in dezelfde soort omstandigheden kunnen zitten. Ervaringen delen kan fijn zijn. Ook wanneer je iemand verloren hebt aan kanker ben je welkom.

Alle activiteiten zijn gericht op de missie: “Bijzondere aandacht voor mensen én kanker”. Een warme ontmoetingsplaats zonder drempels, gedragen door betrokken vrijwilligers. Dat is Inloophuis TOON.